Prawdziwy
wyrazisty smak potrawy odkryłam wtedy, gdy pozbyłam się z potraw
całkowicie cukru i soli, a jakie to zdrowe można znaleźć wiele
informacji wszędzie, każdy się o tym może dowiedzieć komu zależy
być zdrowym i kto spróbuje zdrowo się odżywiać. Ja już od
dłuższego czasu zwracam uwagę na produkty na ich skład, czyli bez
cukru, soli i bez chemicznych dodatków. I dzięki temu z każdym
kęsem odkrywałam coś nowego, zupełnie inny wyrazisty smak, mięso
smakuje jak mięso, a warzywa jak warzywa. Oczywiście jeżeli
pochodzą z dobrego źródła to żadne są im potrzebne dodatki,
przyprawy. Jeśli produkty są kiepskiej jakości to, aby zniwelować
ohydny smak dodaje się dużo soli i przypraw, ale jak wiadomo
kiepska żywność plus cukier i sól rujnuje zdrowie. Lubię gotować
i nowe przepisy komponować tak, aby były na pierwszym miejscu
korzystne dla zdrowia i smaczne. W handlu gotowej żywności mało
nadaje się do zjedzenia, więc postanowiłam wykonywać wszystko to
co jest możliwe w warunkach domowych. Pieczenie pieczywa to już
podstawa, masło, sery, szynka itd. Moje posiłki są proste jak
najmniej kombinowane, aby składniki, czyli witaminy i minerały
lepiej były przyswajalne. Bardzo często kieruję się intuicją,
bywa tak, że do ostatniej chwili brak mi pomysłu na dobrze
przygotowany posiłek i w chwili, gdy mam przygotować coś do
zjedzenia dostaję podpowiedzi i z przysłowiowego niczego powstaje
smaczny i zdrowy posiłek. Dzięki rozwojowi duchowemu nauczyłam się
kierować intuicją, czyli podpowiedziami z wnętrza, to co odczuwam
w tym kierunku zmierzam. Wiem, że to co zjadam jest bardzo ważne,
ale ważniejsze jest to co odczuwam, czyli abym była w pełni zdrowa
to dla mojego dobra jest słuchanie podpowiedzi z Góry i tym się
kieruję. Każdy może się tego nauczyć, na samym początku
potrzebna jest chęć i praca ze sobą duchem, ale to już jest inny
temat dotyczący rozwoju duchowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz