Wiele trucizn
dostępnych jest w handlu przyczyniających się do utraty zdrowia,
ale ta słodka szczególnie. Słodka trucizna opanowała prawie całą
żywność, mowa tu o cukrze należącym do węglowodanów prostych,
pozbawiony jest sam w sobie wszystkiego tego co zawiera w naturalnej
postaci burak cukrowy, trzcina cukrowa, czy owoce. Naturalny owoc,
czy warzywo w swym składzie zawiera białko, tłuszcz, węglowodany,
witaminy, minerały pozwalające naturalnie trawić, przyswajać
wszystkie potrzebne składniki przez organizm, a pozbawione tych
wartościowych składników jest źle trawione ze szkodą dla
zdrowia. Cukier dodawany jest prawie do każdej żywności począwszy
od pieczywa, wędliny, czy napojów......, prawie każda gotowa
przetworzona żywność zawiera cukier. Najmniejsza ilość cukru
jest szkodliwa, działa uzależniająco prawie jak narkotyk z tym, że
z opóźnionym skutkiem działania i dlatego myli w rozpoznawaniu
przyczyn skutków działania, bo od razu brak jest wyraźnego
widzenia, a wystarczy zastosować zasadę zero cukru to w niektórych
chorobach prawie natychmiast następuje poprawa zdrowia. Cukier jest
pożywką dla bakterii, grzybów i nowotworów, bez którego
zginąłby, brak byłoby podstaw do zaistnienie różnych chorób.
Cukier powinien być tak samo jak narkotyk zabroniony, wiele można
byłoby zaoszczędzić na leczeniu chorób w tym bardzo groźnych. Ja
jeśli mam ochotę na coś słodkiego, to zjadam owoce, które w swym
składzie zawierają wiele cennych witamin i błonnika. Węglowodany
złożone, czyli kasze, owoce i warzywa są jak najbardziej korzystne
dla zdrowia, a wszystko to co sztucznie przez człowieka zostało
wyciągnięte, czyli węglowodany proste są szkodliwe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz