środa, 12 listopada 2014

Słodka trucizna



Wiele trucizn dostępnych jest w handlu przyczyniających się do utraty zdrowia, ale ta słodka szczególnie. Słodka trucizna opanowała prawie całą żywność, mowa tu o cukrze należącym do węglowodanów prostych, pozbawiony jest sam w sobie wszystkiego tego co zawiera w naturalnej postaci burak cukrowy, trzcina cukrowa, czy owoce. Naturalny owoc, czy warzywo w swym składzie zawiera białko, tłuszcz, węglowodany, witaminy, minerały pozwalające naturalnie trawić, przyswajać wszystkie potrzebne składniki przez organizm, a pozbawione tych wartościowych składników jest źle trawione ze szkodą dla zdrowia. Cukier dodawany jest prawie do każdej żywności począwszy od pieczywa, wędliny, czy napojów......, prawie każda gotowa przetworzona żywność zawiera cukier. Najmniejsza ilość cukru jest szkodliwa, działa uzależniająco prawie jak narkotyk z tym, że z opóźnionym skutkiem działania i dlatego myli w rozpoznawaniu przyczyn skutków działania, bo od razu brak jest wyraźnego widzenia, a wystarczy zastosować zasadę zero cukru to w niektórych chorobach prawie natychmiast następuje poprawa zdrowia. Cukier jest pożywką dla bakterii, grzybów i nowotworów, bez którego zginąłby, brak byłoby podstaw do zaistnienie różnych chorób. Cukier powinien być tak samo jak narkotyk zabroniony, wiele można byłoby zaoszczędzić na leczeniu chorób w tym bardzo groźnych. Ja jeśli mam ochotę na coś słodkiego, to zjadam owoce, które w swym składzie zawierają wiele cennych witamin i błonnika. Węglowodany złożone, czyli kasze, owoce i warzywa są jak najbardziej korzystne dla zdrowia, a wszystko to co sztucznie przez człowieka zostało wyciągnięte, czyli węglowodany proste są szkodliwe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz